Kvadrat (2017)
The Square | 142 minuta

Kvadrat
Kvadrat
Komedija
Drama
U kinima od: 20.05.2017 (svjetska premijera)
Redatelj: Ruben Östlund
Producent: Ruben Östlund
Uloge: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary, Christopher Læssø, Marina Schiptjenko, Elijandro Edouard, Daniel Hallberg, Martin Sööder, Linda Anborg, Emelie Beckius, Peter Diaz, Sarah Giercksky, Sofie Hamilton, Annica Liljeblad
Zemlja: Danska, Francuska, Njemačka, Švedska

Sažetak - Kvadrat

Christian je ugledni kustos u muzeju suvremene umjetnosti čiji se život okrene naglavačke kada mu nasred ulice ukradu mobitel i novčanik. Nakon što putem aplikacije locira mobitel odluči ostaviti gnjevno pismo u poštanskim sandučićima svih potencijalnih lopova. Suluda gesta pretvori se u noćnu moru kad Christian dobije neočekivani odgovor na svoje pismo. Paralelno Christian priprema svoju sljedeću veliku izložbu, 'Kvadrat', instalaciju koja poziva prolaznike na altruizam. No uskoro će saznati kako nije lako živjeti prema vlastitim idealima. PR agencija koja radi za muzej pokreće kontroverznu medijsku kampanju koja će izazvati burne reakcije javnosti i dovesti našeg junaka u egzistencijalnu krizu.

Traileri

Recenzije - Kvadrat

  • Svijet Filma
    The Square je Švedski satirični drama film, redatelja Ruben Östlund, a u filmu glume Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West i Terry Notary. Film je o publicitetu koji okružuje umjetničku izložbu, a djelomično ga je inspirirala izložba Östlunda i producentica Kalle Boman. Sniman je u Gothenburgu, Stockholmu i Berlinu. Film je prvi puta predstavljen na Cannes Film Festival 2017, gdje je dobio vrlo dobre pohvale kritike i osvojio Palme d’Or. Kasnije je odabran za Toronto International Film Festival 2017. Odabran je kao Švedski izbor za najbolji stranih film na 90. izboru za Oscara. [više..]
    6 / 10
    Objavljeno: 17.02.2018

Nagrade

Galerija - Kvadrat


Filmaši - Kvadrat

  • Ruben Östlund | Redatelj
    Ruben Östlund studirao je na Sveučilištu u Göteborgu. Ondje je upoznao Erika Hemmendorffa, s kojim je osnovao Platform Produktion. Nakon prvijenca 'The Guitar Mongoloid' (2005.) snimio je 'Protiv svoje volje' (2008.), koji je prikazan u kanskom programu Un certain regard, a kasnije i u Motovunu. Njegov treći film, 'Igra' (2011.), imao je sličan festivalski put: Quinzaine des Réalisateurs u Cannesu pa, između ostalog, natjecateljski program u Motovunu. Četvrti igrani film, proslavljeni 'Turist', osvojio je nagradu u programu Un certain regard i nominiran je za Oscara. Za kratkometražni film 'Incident by a Bank' Östlund je dobio 2010. godine Zlatnog medvjeda na Berlinaleu.
    Filmografija

Trivia - Kvadrat

  • Žestoka satira umjetničkog miljea bavi se rastućim trendom egocentrične individualnosti i gubitkom zajedništva u društvu medijske mašinerije i spektakla. Švedski redatelj Ruben Östlund stvorio je nevjerojatno zabavan, ali istovremeno moćan i uznemirujuć film koji ispituje granice političke korektnosti, umjetničke slobode i slobode govora.
Filmovi, u kojem igrajo
Claes Bang | E. Moss | D. West | Terry Notary
The Bay of Silence
The Last Vermeer
The Affair
The Burnt Orange Heresy
Novo Filmovi na TV-u
Najpopularniji online filmi
Najbolji filmovi 2019
Oscari 2020
Pretraživanje po kinima
Filmovi u kinima